Huishouden

Overdag als we naar ons werk of naar school zijn is er een minimale vraag naar stroom. In de namiddag/avond als we uit school of ons werk komen neemt de vraag naar stroom toe, we gaan koken, de auto moet opgeladen worden, koude en warmte vraag, er worden wassen gedraaid en zo nog meer soortgelijke stroomvragen worden aangesproken.   

Er ontstaat een piekvraag naar stroom terwijl de zon niet, of nog minimaal schijnt. Op deze momenten is een thuisaccu de oplossing om deze piekvraag van stoom te kunnen leveren.  Overdag als er niemand thuis is, dus een minimale vraag naar stroom slaan we de eigen opgewekte stroom van de zonnepanelen op. In de avond als de zon niet meer schijnt , vragen we de opgeslagen stroom uit de batterij weer terug naar de woning om in te zetten daar waar nodig.

Maar hoe zit dat nou met die salderingsregeling? 

Vanwege de salderingsregeling zijn sommige huishoudens nog enigszins terughoudend om een thuisaccu aan te schaffen. Tijd om meer inzicht te geven; nu er is besloten de startdatum van de afbouw salderingsregeling naar 2025 te verplaatsen is dit voor zonnepanelen bezitters uiteraard goed nieuws. Zonnepaneel bezitters kunnen in 2023 en 2024 nog volledig profiteren van de salderingsregeling. Echter zal de einddatum van de afbouw salderingsregeling niet verplaats worden. Dit betekend dat er een inhaalslag gemaakt gaat worden vanaf 2025.  De verwachting laat zien dat je in 2025 nog maar 60% mag salderen en dit wordt t/m 2030 met ongeveer 10 tot 11 % per jaar verder verlaagt. 

(bron: solarconcept.nl)  

energie opslag thuis

Je mist inkomsten, je blijft afhankelijk en je blijft stroom van het netwerk inkopen terwijl je eigen stroom opwekt. Een thuisaccu betekend meer dan alleen een oplossing bij afbouw van de salderingsregeling, zeker nu de energieprijzen (blijven) stijgen.  

Kernwaarden

Duurzamer

Besparen

Onafhankelijk

Inzicht

Kortom oplopende kosten, genoeg argumenten om te investeren in een thuisaccu.  Wacht niet tot 2025 met de aanschaf van een thuisaccu maar zorg dat je voorbereid bent en nu al profiteert van de voordelen van een thuisaccu.  Vraag ons om advies, wij helpen u graag.